NEN 2580 meting

Als het gaat om werkzaamheden aan een pand, dan begint het met goed en zorgvuldig inmeten. Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen dat de meting voldoet aan de norm NEN 2580. Bovendien krijgt u een onderbouwd meetrapport, waarin alle gebruikte gegevens en de resultaten staan vermeld. Hiermee voorkomt u toekomstige problemen door meetfouten. 

Twee meetmethodes volgens de norm 

Er zijn twee verschillende meetmethodes die we kunnen hanteren volgens NEN 2580. De eerste is dat we op locatie komen om metingen te doen, die in feite een controle zijn op de afmetingen die op de bouwtekeningen gebruikt worden. De tweede variant gaat alleen uit van tekeningen en wordt bijvoorbeeld ingezet wanneer het om lange reisafstanden gaat of wanneer snelheid belangrijk is. 

NEN 2580 gebruiksoppervlakte, vvo of bvo 

In de norm NEN 2580 staat precies omschreven hoe bijvoorbeeld gebruiksoppervlakte, verhuurbare vloeroppervlakte (vvo) en bruto vloeroppervlakte (bvo) moet worden gemeten. Het verschil tussen deze drie is als volgt te omschrijven: 

  • Gebruiksoppervlakte: De gebruiksoppervlakte is het deel van de vloeroppervlakte dat direct gericht is op de doelstelling en het gebruik van het gebouw of van afzonderlijke delen van het gebouw. 
  • Verhuurbare vloeroppervlakte (vvo): De vvo van een ruimte of een groep ruimten is de oppervlakte, gemeten op vloerniveau, tussen de opgaande scheidingsconstructies, die de desbetreffende ruimte of groep van binnenruimten omhullen. 
  • Bruto vloeroppervlakte (bvo): De bvo is de vloeroppervlakte van de ruimte(n), gemeten volgens NEN 2580 op vloerniveau langs de buitenomtrek van de (buitenste) opgaande scheidingsconstructie, die de desbetreffende ruimte(n) omhullen. 

Onderbouwd meetrapport 

In het meetrapport kunt u lezen wat het aantal vierkante meters is volgens de oppervlaktesoort die u heeft aangegeven. Aan de hand hiervan weet u precies wat u gaat verkopen, verhuren of hoeveel vierkante meters er na de verbouwing bijkomen. Ook vindt u in het NEN 2580 rapport de gegevens die wij gebruikt hebben om de oppervlakte te berekenen volgens de norm. Zo werken wij helemaal transparant en objectief 

Meer weten over NEN 2580 meting? 

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in een samenwerking met bureau FRANKEN op het gebied van NEN 2580 metingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Wilco Game,. Hij is gecertificeerd volgens NEN 2580. U kunt hem bellen op 040-3034522 of mailen op w.game@bureaufranken.nl 

NEN 2580 meetrapport nodig?

Of heeft u een andere uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.