Expertise

Wat doet een architect bij bureau FRANKEN?

Wat doet een architect bij bureau FRANKEN?

Remco Mulder is van huis uit architect. Maar bij bureau FRANKEN heeft hij toch wel een veel bredere rol dan hij bij een architectenbureau zou hebben. Daarover vertelt hij in dit artikel.

Ontwerpintegratie als hoofdtaak

“Ik vat mijn werk altijd samen als ontwerpintegratie. Het is mijn taak om alle facetten, disciplines en partijen die bij een project betrokken zijn samen te brengen. Daarnaast beantwoord ik vragen als welke zaken voor de bouw onderzocht en ontworpen moeten worden en hoe het gemaakt kan worden. Als er bouwfysische aandachtspunten zijn, dan houd ik daar rekening mee, net als met energieverbruik en duurzaamheid.”

Duidelijkheid voor de opdrachtgever

“Veel van de projecten die we bij bureau FRANKEN begeleiden zijn herbestemmingsprojecten. Die zijn behoorlijk complex, omdat je te maken hebt met een bestaand gebouw. Een regulier architectenbureau vraagt hierbij hulp van externe adviseurs. Zelf maak ik daarvoor altijd eerst een structuurplan waaraan we de adviezen kunnen toetsen. Of soms eerst nog een plan van aanpak waarin de aandachtspunten van een haalbaarheidsstudie worden meegenomen. Daardoor weet de opdrachtgever precies waar hij aan toe is en hoe het project gaat verlopen. Dat gaat dus een stuk verder dan het werk van een reguliere architect, die zich vooral bezighoudt met het ontwerp. Wij houden controle en bieden onze opdrachtgever overzicht en comfort. Daarnaast kunnen wij ook alle vergunningen en subsidies aanvragen die nodig zijn voor de bouw en exploitatie.”

Ervaring en routine

“Voor het project DOMUSDELA heb ik in 2015/2016 zelf meegewerkt aan het Voorlopig Ontwerp bij diederendirrix, het architectenbureau waar ik voorheen werkte. Toen ik in 2017 bij bureau FRANKEN kwam werken, heb ik een aantal zaken opgepakt die te specialistisch zijn voor een architectenbureau. Een voorbeeld daarvan is de theatertechniek in de kerk en de kapel voor evenementen. Dat vraagt om specifieke ervaring en routine die doorgaans ontbreekt bij een architectenbureau, maar die binnen bureau FRANKEN wel aanwezig is. Daardoor weten wij de juiste partijen erbij te betrekken als er externe expertise nodig is. Dat heeft het project mede tot een succes gemaakt.”

Wilt u eens met Remco Mulder overleggen wat hij voor uw project kan betekenen? Neem dan contact op.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.