Verhalen

Riumssen verzorgt sociale media van bureau FRANKEN

Sinds twee jaar verzorgt Riumssen de sociale media van bureau FRANKEN. Het bedrijf heeft onze nieuwe website vormgegeven, draagt bij aan de content in de vorm van tekst en beeld en houdt onze social media bij. Directeur Serge van Uden vertelt over zijn bedrijf en wat hij allemaal voor ons betekent.

Up Magazine

Riumssen maakt websites en relatiemagazines en beheert daarnaast de social media kanalen voor midden- en kleinbedrijven. Dat doen we nu twee jaar. Daarvoor was ik uitgever/hoofdredacteur van Up Magazine. Een magazine voor jonge punkrock jongens en meisjes. Dat heb ik zo’n dertien jaar gedaan. Samen met zo’n 40 tekstschrijvers en 20 fotografen. Allemaal vrijwilligers. Ik had dagelijks contact met schrijvers, fotografen, platenmaatschappijen, bands, managers, drukkers, vervoerders en distributeurs, zodat op het einde van de maand weer een magazine op de mat van onze abonnees en retailers terecht kwam. Je kunt wel zeggen dat ik een projectmanager was. In 2014 kwam daar door teruglopende advertentie-inkomsten een einde aan. Heel even ben ik toen in de kledingindustrie terecht gekomen, maar dat was niet mijn business.

Riumssen B.V.

Begin 2016 stond ik op een feestje met Roger Zweegers van OBI Automatisering te praten. Hij zei: ‘Wat jij met Up Magazine deed, kan je ook voor bedrijven gaan doen.’ De volgende dag belde hij me op. ‘Zeg je baan maar op. We gaan een nieuw bedrijf beginnen. Maarten (Franken van GoodHabitz) doet ook mee.’ Een paar dagen later stapte Karel Franken van bureau FRANKEN ook mee in. Zo had ik binnen een week een nieuw bedrijf met drie investeerders die ook nog eens klant werden. Een droomstart dus.

Lees ook het artikel: Frank van Hal van DUVA-advies over Innovation Powerhouse: “Alle kennis zit hier om je heen.”

bureau FRANKEN

Riumssen was geboren en ik kon meteen aan de slag voor bureau FRANKEN. Het bedrijf had een gedateerde website en deed nauwelijks iets aan social media. Ik ben met Karel om de tafel gaan zitten en samen hebben we een plan gemaakt. Als eerste moest er een nieuwe website komen. Deze hebben we gebouwd in WordPress. Een CMS-systeem waarmee je makkelijk en snel een website bouwt. Toen deze eenmaal klaar was zijn we aan de slag gegaan met de oude teksten en nieuwe content gaan creëren. Zo proberen we nu iedere maand nieuwe projecten op de website te plaatsen. Die delen we tevens op de socialmediakanalen en zo wordt bureau FRANKEN steeds een meer zichtbaar voor (potentiële) klanten.

Kijk op zaken

“Een website is nooit klaar. Niet alle bedrijven zien dat. Bij bureau FRANKEN zien ze dat gelukkig wel. We veranderen daarom steeds kleine dingen en maken regelmatig nieuwe content. Karel heeft een geheel eigen kijk op bepaalde zaken. Dat maakt het interessant om met hem te werken. Hij zegt vaak: ‘Ik weet dat het niet zo hoort, maar ik wil het toch.’

Meer wete over Riumssen? Bel Serge op 040-2110953 of ga naar www.riumssen.nl.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.