Verhalen

Frank van Hal van DUVA-advies over Innovation Powerhouse: “Alle kennis zit hier om je heen.”

Frank van Hal van DUVA-advies maakt al enige tijd gebruik van Konomedio, de flexibele werkplekken van bureau FRANKEN, in het Innovation Powerhouse. Van Hal adviseert met DUVA-advies zijn opdrachtgevers in de bouw met het nemen van beslissingen op energiegebied en het verduurzamen van zowel kantoren, winkels als woningen. Hij studeerde bouwtechnische bedrijfskunde op hbo-niveau, waarna hij nog een jaar planologie studeerde aan de universiteit van Nijmegen. Door deze laatste studie werd hij zich bewust van een veranderend bouwlandschap en daarmee een mogelijk grotere vraag naar renovatie en verduurzaming.

In dit artikel vertelt de 33-jarige Eindhovenaar hoe hij het als duurzaamheidspecialist ervaart om vanuit een gebouw als het Innovation Powerhouse te werken. Een gebouw dat alles met energie en duurzaamheid te maken heeft.

Alle kennis zit hier om je heen

“De flexplekken bij bureau FRANKEN in het Innovation Powerhouse zijn ideaal voor een bedrijf als DUVA-advies. Alle kennis zit hier om je heen en het gebouw is een mooi voorbeeld hoe oud- en nieuwbouw elkaar kunnen ontmoeten. De eerste steen werd in 1953 gelegd en het laatste stukje is pas in 2017 bijgebouwd. Het laat zien dat oude gebouwen nieuw leven inblazen, en dan ook nog het energielabel A krijgen, gewoon mogelijk is. Als ik vanuit mijn werkplek naar buiten kijk zie ik om mij heen platte daken vol met zonnepanelen en overal in het gebouw wordt gebruik gemaakt van slimme technieken en ledverlichting. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.”

Lees ook: Riumssen: Online partner van bureau FRANKEN

Innovation Powerhouse als voorbeeld

“Ik zit hier op een prachtige plek die goed weergeeft hoe wij trajecten insteken, namelijk integraal aan de functie van het gebouw en de huurders. Daarom gebruik ik Innovation Powerhouse specifiek als voorbeeld voor duurzaamheidsadvies voor kantoorgebouwen. Ik leg mijn klanten dan uit dat je door de juiste partijen aan je te verbinden, kunt voldoen aan de wetgeving en een prachtig oud gebouw nieuw leven in kunt blazen. Daarnaast is het naast een ontzettende vette plek ook gewoon mijn kantoor, waar ik dagelijks met veel plezier werk.”

Van traditioneel naar duurzaam

“De bouwwereld is vrij traditioneel en waar ik vaak tegenaan loop is dat bouwers het liefst een bestek krijgen en beginnen met bouwen. Toch wordt er door veranderende wetgeving vaker innovatie van ze gevraagd vanuit opdrachtgevers. Daarom zie ik ontwikkelaars regelmatig in de problemen komen als ze al vrij ver in het proces zitten. Gelukkig zien we steeds vaker dat er eerder in het proces met partijen als DUVA-advies om de tafel wordt gezeten. Mijn tip aan bouwers en ontwikkelaars is daarom zo vroeg mogelijk in het proces duurzaamheid op de agenda te zetten, waardoor In een vroeg stadium voor rendabele en slimme oplossingen kan worden gekozen.”

Wil je meer weten over DUVA-advies?  Bel Frank dan op 040-3030004 of kijk op www.duva-advies.nl.

Of bel naar bureau FRANKEN 040-3034500. Wij brengen je graag in contact met Frank.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.