Expertise

Als particulier een kostendeskundige inschakelen

Als particulier een kostendeskundige inschakelen

Particuliere bouwprojecten zijn anders dan zakelijke. Vooral omdat u persoonlijk betrokken bent. Omdat u uw geld maar één keer uit kunt geven, wilt u zeker weten dat u grip houdt op de kosten. Michel van Delft is kostendeskundige bij bureau FRANKEN. Voor hem is kostenbeheersing dagelijks werk. Hij legt in dit artikel uit hoe hij dat voor u als particulier doet tijdens een nieuwbouw-, verbouw– of renovatieproject.

Vooraf inzicht in de kosten

Voor een particulier kan het heel veel uitmaken als er vooraf al wordt berekend wat een nieuwe woning of verbouwing gaat kosten, vertelt Michel: “Zo voorkom je teleurstellingen achteraf. Het ontbreekt een leek vaak aan kostendeskundigheid om te beoordelen wat het gaat kosten om alle details uit het ontwerp van de architect te realiseren. Daarom helpen wij daar graag bij. Wij weten precies welke invloed elk onderdeel heeft op de bouwkosten. Met onze kennis en ervaring bieden we onze particuliere klanten vooraf inzicht in de kosten.”

Onderbouwde, liefst voordelige keuzes

Gevraagd naar een typisch voorbeeld van de meerwaarde die een kostendeskundige biedt, hoeft Michel niet lang na te denken: “De term vormfactor schiet me dan direct te binnen. Het is leuk dat mensen soms een erker willen, maar ik leg ze dan wel graag uit wat dit betekent. De opening in de gevel wordt niet groter, maar je krijgt wel met veel meer materiaalkosten te maken, terwijl het qua vloeroppervlakte amper iets toevoegt. Dat kunnen wij heel helder overbrengen, zodat onze klant een goed onderbouwde keuze kan maken en vaak voordeliger uit is.”

Juist ideaal voor particulieren

Voor de verbouwing van een privéwoning aan de Dr. Schaepmanlaan in Eindhoven heeft bureau FRANKEN de financiële bewaking verzorgd. Daarnaast is het bureau bezig met twee woningen op Strijp R in dezelfde stad, vertelt Michel: “Zo zie je in ons portfolio dat we niet alleen voor grote zakelijke projecten de begeleiding verzorgen. Juist voor particulieren die graag iemand naast zich willen hebben met verstand van zaken, kunnen wij van meerwaarde zijn.”

Wilt u eens met Michel van Delft praten over kostenbeheersing? Neem dan contact op.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.