Zonnepanelen Van Hees – Lommel

Voor onze opdrachtgever Natec zonne-energiesystemen hebben wij de bouwkundige engineering en projectmanagement uitgevoerd voor het plaatsen van zonnepanelen op drie bestaande bedrijfhallen bij Van Hees Metalen NV in Lommel, België.

Het betreft drie dakvlakken van 100m lang die over nagenoeg de volledige lengte voorzien zijn van zonnepanelen (totaal vermogen 270 kWpiek). Twee dakvlakken zijn opgebouwd uit een gebogen betonnen dakconstructie, waar aan de zonzijde een hellend vlak is gerealiseerd is. Hierdoor leveren alle zonnepanelen een gelijk vermogen.

De uitdaging was om binnen een termijn van 4,5 maanden het project op te leveren, zodat een harde deadline in het kader van een subsidieregeling is gehaald. Om dit realiseren hebben we nauw samengewerkt met Natec zonne-energiesystemen uit Ravels, Archimedes bouwadvies uit Eindhoven en Borrenbergs Bouwbedrijf uit Luyksgestel.

Onze werkzaamheden: Opnames van de situatie, ontwerp van de constructie, contractvorming voor de uitvoering, coördinatie van ontwerp tot uitvoering en oplevering.

  • OPDRACHT: AUGUSTUS 2009
  • OPLEVERING: DECEMBER 2009
  • OMVANG: 2100 M2

Onze werkzaamheden

Projectmanagement, Directievoering