Domein Oogenlust – Eersel

Oogenlust bv is een bedrijf dat groene en niet levende inrichtingen voor binnen- en buitenruimten ontwerpt, verkoopt en verhuurt, voor zowel permanente als tijdelijke situaties. Hierbij staat het creëren van sfeer en beleving met vooral plantaardige materialen in het meer exclusieve segment centraal.

Oogenlust bv heeft het voormalig tuincentrum ’t Stuivertje in Eersel aangekocht om hier het “Domein Oogenlust” op te richten. In nauwe samenwerking tussen de gemeente Eersel, opdrachtgever en Bureau Franken zijn de planologische kaders bepaald en vastgelegd in een nieuw bestemmingsplan.De uitvoering van deze plannen zijn tot stand gekomen middels het Inkoop & Realisatie traject.

Het plan

De voorgenomen herontwikkeling van het plangebied betreft de realisatie van een samenhangend bedrijfscomplex voor Oogenlust bv onder meer bestaande uit een aantal magazijnen, een laad- en loshal, een werkplaats, enkele ontwerpstudio’s en kantoorruimten, een winkel annex showroom, een plantenkas, een galerie, een kunstatelier, een multifunctionele expositieruimte en een kantine.

Uitvoering

Bij het tot stand komen van het technisch ontwerp is nadrukkelijk gekozen om opdrachtnemers en leveranciers te betrekken bij het ontwerp. Hun specifieke kennis heeft geleid tot optimale detailleringen en bijzondere materiaalkeuzes. Het integreren van deze maatwerk oplossingen in het prachtige ontwerp van Architecten|en|en hebben gezorgd voor een mooi bouwwerk.

Gedurende de coordinatie van de uitvoeringsfase moet ook het ondernemersschap en flexibiliteit van de opdrachtgever genoemd worden!

  • OPDRACHT: MEI 2011
  • OPLEVERING: 2013
  • OMVANG: 10.000 M2

Onze werkzaamheden

Projectmanagement, Directievoering, Financiele advisering, Planologische haalbaarheid