media

Nominaties Innovation Powerhouse

Nominaties Innovation Powerhouse

Dinsdag 7 mei werd in Amsterdam het Jaarboek Architectuur In Nederland 2018/2019 gepresenteerd. Voor het jaarlijkse architectuurboek zijn 27 projecten geselecteerd onder het thema ‘Under Pressure’, waaronder ook het Innovation Powerhouse in Eindhoven. Het jaarboek is verkrijgbaar bij nai010 uitgevers via de website: https://www.nai010.com/nl/publicaties/architectuur-in-nederland/240697.

Dat het gebouw waarin wij gevestigd zijn bijzondere aandacht verdient, blijkt ook uit de reeks nominaties voor uiteenlopende prijzen, zoals de renovatieprijs Gulden Feniks, de Eindhovense Dirk Roosenburgprijs en de Reynaers projectprijs.

NRP Gulden Feniks 2019

Op dinsdag 25 juni 2019, tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag, maakt juryvoorzitter Geurt van Randeraat de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2019 bekend. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatieprojecten. Uit 79 inzendingen nomineerde de jury zes projecten.

Met de NRP Gulden Feniks brengt NRP voorbeelden voor het voetlicht om interessante succesfactoren en leerpunten uit de verschillende projecten over te dragen. De inzendingen zijn gecategoriseerd binnen drie schaalniveaus: Small (gebouw), Medium (complex van gebouwen) en Large (gebiedstransformatie). Na een eerste beoordeling van de 79 projecten die meedongen naar de prijs bezocht de jury een aantal geselecteerde projecten, die gedurende twee dagen werden bezocht. Tijdens deze bezoeken sprak de jury onder meer met de betrokken opdrachtgevers en ontwerpers.

Naast het Innovation Powerhouse zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerde projecten: Eiffelgebouw Maastricht, Kijkkoepel Fort Krommenie, LocHal Tilburg, Stationsrenovatie metro Oostlijn Amsterdam en Sweets Hotel Amsterdam. Alle 79 inzendingen zijn hier te bekijken: https://www.nrpguldenfeniks.nl/archief/jaargangen/2019/

Dirk Roosenburgprijs 2019

Onlangs maakte René Erven (ACE architectuurcentrum Eindhoven), als secretaris van de Dirk Roosenburgprijs 2019, de negen nominaties voor deze gemeentelijke architectuurprijs bekend. De prijs, die wordt toegekend namens het College van B&W, heeft als doel om de publieke discussie over de kwaliteit van de gebouwde omgeving te prikkelen. De nominatiecommissie heeft daarbij in eerste instantie gekeken naar stedelijke opgaven, ambities en maatschappelijke trends. Hoe houden we Eindhoven een leefbare, gezonde en (economisch) vitale stad? Negen projecten, elk met hun eigen kwaliteiten, zijn geselecteerd om die vraag op scherp te zetten. Een jury zal tijdens de Dutch Design Week het winnend project bekend maken, op vrijdag 25 oktober 2019. Dan mag het publiek ook meediscussiëren en stemmen.

Naast het Innovation Powerhouse / gebouw TR zijn (in willekeurige volgorde) de andere acht genomineerde projecten: Woningbouw Celsius Woensel-West, NRE TWEE, Renovatie en vernieuwing station NS, Brainport Industries Campus, Landgoed Eikenburg, People’s Pavilion Strijp-S, Kazerne, Atlas TU/e Campus

Lees hier het nominatierapport en bekijk de nominaties:

https://www.architectuurcentrumeindhoven.nl/archief/architectuur-en-de-stad-nominatierapport-dirk-roosenburgprijs-2019/

Reynaers projectprijs 2018

Het Innovation Powerhouse, de voormalige energiecentrale TR op Strijp-T in Eindhoven, is genomineerd voor de Reynaers Projectprijs 2018. Bureau FRANKEN is natuurlijk trots om in dit opmerkelijke gebouw te mogen werken. Het project met de meeste stemmen en hoogste beoordeling wint de publieksprijs.

Meer weten over de geschiedenis van gebouw TR? Klik dan HIER: https://bureaufranken.com/verhalen/gebouw-tr/

Alle informatie over de Reynaers Projectprijs vindt u HIER:

https://projectprijs.reynaers.nl/over-de-projectprijs/vorige-winnaars

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.