Theateradvies

Het faciliteren van een totaalbeleving welke klopt voor bezoeker, artiest en technicus in combinatie met een gezonde exploitatie. Dat is waar het om draait bij een theatergebouw. Hierdoor ontstaat een programma van eisen en wensen die elkaar versterken, maar ook in de weg kunnen zitten. Projectmanagement bij de bouw van een theater is daardoor breed en kent een sterke technische en procesmatige opgave. Daarom zijn er bestuurlijke processen nodig om de financiering rond te krijgen, zonder de gebruikers uit het oog te verliezen.

Samenkomen en samenblijven

bureau FRANKEN voelt zich als een vis in het water in dit proces. Wij geven net zo makkelijk strategisch advies op bestuurlijk niveau als dat we praktisch werkoverleg met de mensen op de toneelvloer hebben. Onze medewerkers begrijpen wat er speelt en spreken dezelfde taal. Hierdoor zorgt bureau FRANKEN dat alle belanghebbenden samenkomen én samenblijven.

Programma van eisen

bureau Bureau FRANKEN helpt u graag bij het opstellen van uw programma van eisen, waarin de functionele, ruimtelijke en technische eisen vooraf zijn gespiegeld aan het budget. Op basis van een haalbaarheidsonderzoek wordt daarna een passend zaalconcept gekozen waarin de basis wordt gelegd voor de capaciteit, flexibiliteit, indeelbaarheid, hijshoogtes en logistiek van het theater. Een verdere verfijning volgt door het bepalen van technische uitgangspunten omtrent klimaatcomfort, theatertechniek, akoestiek, veiligheid, toegankelijkheid en onderhoud. Uiteraard zal bureau FRANKEN ook aan de integratie van horeca, zichtlijnen, toneelverlichting, hef- en hijsinstallaties en audio-installaties denken.

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bureau FRANKEN stuurt altijd een team van gespecialiseerde ontwerpers aan om tot een goed integraal ontwerp te komen. Wij zorgen dat het bouwkundig casco naadloos aansluit op de (theatertechnische) inrichting, zowel op financieel als op technisch vlak. Daarnaast stellen wij bestekken op of voeren controles uit op bestekken van derden, die als basis dienen voor de prijs- en contractvorming.

(Europese) aanbestedingen

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor het organiseren van bijbehorende (Europese) aanbestedingen en onafhankelijke inkoopprocedures. Wij kennen de specialistische theatermarkt, want als het gaat om theaterstoelen, tribunes, bruggen, trommeltrekken, kettingtakels, afstoppingen, theaterspots, line arrays, lichttafels, geluidtafels of bars; wij kopen altijd in volgens uw specificaties. In de uitvoeringsfase nemen wij onze verantwoordelijkheid en nemen namens de gemeente zitting in de bouwdirectie of vertegenwoordigen de gebruikers van het theater. Of beiden. Zonder onze geloofwaardigheid te verliezen. Natuurlijk zorgt bureau FRANKEN ervoor dat werktekeningen worden afgestemd tussen leveranciers en het bouwteam en bewaken we de planning en de kosten.

Soms is het project niet zo groot of is het nog onduidelijk wat er moet gebeuren. Moet de huidige trekkenwand bij een renovatie voldoen aan de SIL3 veiligheidseisen? Is het verstandig om nu de gehele theaterzaal te renoveren? Wat is de staat van onderhoud van het theater en hoe ziet de onderhoudsplanning (MJOP) eruit voor de komende jaren? Hoe pak ik dit aan richting mijn bestuur of medewerkers? Ook voor dit soort vragen kunt u als gemeente, theater of poppodium bij ons terecht.

Meer theateradvies

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in een samenwerking met bureau FRANKEN op gebied van theateradvies? Neem dan vrijblijvend contact op met Bart van Gestel. U kunt hem bellen op 040-3034504 of mailen op b.vangestel@bureaufranken.nl

bureau FRANKEN wijst u de weg.

Theateradvies nodig?

Of heeft u een andere uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.