Actueel

De Kattendans krijgt energielabel A+++

De Kattendans krijgt energielabel A+++

Theater de Kattendans in Bergeijk kreeg vorig jaar een make-over. En dat niet alleen, er werd ook meteen een nieuw stuk aan het bestaande gedeelte gebouwd. Een mooi moment om de buitenkant aan te pakken en het gebouw te verduurzamen. En dat is gelukt; De Kattendans ziet er weer prachtig uit en heeft nu energielabel A+++.

Energielabel A+++ door middel van gezond boerenverstand

bureau FRANKEN is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij het renovatieproject en het stuk duurzaamheid was een uitdagend onderdeel van het project. Bart van Gestel was verantwoordelijk voor het projectmanagement en de directievoering. “We kregen van de gemeente geen specifieke duurzaamheidsopdracht mee voor dit project. Uitgaande van de minimale reguliere regelgeving en door middel van de GBV-methode (gezond boerenverstand) hebben we veel voor elkaar gekregen.”

Zo hebben we van het begin van het project onderzocht of het mogelijk is om de bestaande netaansluiting te verkleinen. De inpandige 630kVA transformator stond namelijk erg in de weg om een omloop achterlangs het toneel te kunnen realiseren. Dit is gelukt, waardoor artiesten nu vanuit beide zijden van het toneel kunnen opkomen. Het theater is gasloos geworden en draait nu op een reguliere netaansluiting.

148 zonnepanelen en een warmtepomp

Mike de Haas van EPAplus kan dit beamen. Hij heeft de inspectie voor het A+++ energielabel uitgevoerd. “Tijdens de renovatie is het pand volledig na-geïsoleerd. Denk hierbij aan de gevels, daken, vloeren, kozijnen en de beglazing. Het pand wordt nu niet meer met gas verwarmd, maar door middel van een elektrische warmtepomp. Op het dak liggen 148 zonnepanelen en de luchtbehandeling maakt gebruik van warmteterugwinning. Dit zorgde ervoor dat wij het pand met energielabel A+++ konden certificeren.”

Meer weten?

Wilt u meer weten hoe wij dit project hebben aangepakt, kijk dan HIER. Of heeft u zelf een project waarbij wel wat hulp kan gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via 040-3034500 of mail naar info@bureaufranken.nl. Wij vertellen u graag hoe wij te werk gaan.