Verhalen

Een interview met Dorien Franken - van Ham over cijfertjes, de bouw en vrijwilligen

Een interview met Dorien Franken – van Ham over cijfertjes, de bouw en vrijwilligen

Genieten van cijfertjes en de natuur Ze doet alles wat met financiën te maken heeft voor bureau FRANKEN. Loonadministratie, btwaangiften, debiteuren, crediteuren, factureren en ga zo maar door. Vier dagen per week is Dorien Franken – Van Ham voornamelijk bezig met cijfertjes: “Die pure logica, dat is het leuke aan werken met getallen. Toch denk ik niet dat ik op een accountantskantoor zou aarden, want ik ben helemaal verzot op de bouwwereld. Het creëren van prachtige plekken, het is zo’n mooi vakgebied.” De betrokkenheid bij bureau FRANKEN is dus groot, net als haar voorliefde voor het buitenleven.

Het verschil maken

“We doen onze administratie als bedrijf zelf, maar door de digitalisering wordt het werk minder intensief. Voorheen deed ik het met iemand anders erbij, nu kan ik veel voor een groot deel alleen. Een mooi voorbeeld van digitalisering is digitale facturering. Dat werkt fantastisch, alles wordt hier en bij de opdrachtgever direct administratief verwerkt. Daardoor heb ik meer tijd om me buiten kantoor met projecten te bemoeien,” glundert Dorien. “Het samenwerken met Karel (Franken, directeur bureau FRANKEN) is leuk, we begrijpen elkaar goed. Hebben aan een halfwo… Nee, dat is saai, zet dat er maar niet in. Wat ik zo leuk vind aan het werken in de bouw? De mooie plekken creëren. Het verschil kunnen maken. Aan een gebouw kun je meteen zien of het gebouwd is door mensen die betrokken zijn, of door iemand die alleen geld wilde verdienen. Die betrokkenheid met als resultaat een fantastisch gebouw daar geniet ik van.”

Een fijn huis

Dorien is geboren in Vessem, als oudste van drie meiden. Ontspanning vindt ze in de natuur en het buitenleven: “Als ik niet aan het werk ben, vrijwillig ik in Bergeijk bij Stichting Natuurtuin ‘t Loo. Deze geeft onderdak aan drie verenigingen: VELT, IVN en de Bijenhoudersvereniging. Daarnaast beheren we de tuin en het nieuwe gebouw De Wingerd, waar ik ook de financiën doe. Ik kom daar al jaren om de muziek en kook er regelmatig met een stel enthousiaste dames met verse ingrediënten uit de tuin.”

“Karel en ik hebben onze eigen monumentale woonboerderij, waar de moeder van mijn vader is geboren. Daar kan ik mijn voorliefde voor bouwen en verbouwen helemaal kwijt. Mogelijkheden zien en daar iets mee doen. Heerlijk. Je moet vooral een fijn huis hebben, dat hoeft niet per se groot te zijn. Zeker niet nu de kinderen uit huis zijn. Alhoewel het wel heerlijk is als ze allemaal weer thuis zijn. Ik kan daar enorm van genieten.”

Iets nieuws opbouwen

Dat ze in de bouwwereld terecht is gekomen is achteraf gezien logisch. Maar de route er naartoe is met een flinke omweg gegaan, vertelt Dorien lachend: “Op de middelbare school was ik goed in de exacte vakken, maar ik miste iets te vaak de lessen. Dat hoorde er een beetje bij in die tijd. Uiteindelijk ben ik verpleegkunde gaan studeren en heb daar 20 jaar in gewerkt.”

Of ze altijd in de bouwwereld blijft werken weet Dorien niet: “Ik heb altijd genoeg ideeën over verschillende zaken. Maar ik denk dat ik nog wel even in de bouwwereld rond blijf hangen”, lacht ze.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.