Sander van Ham

Sander van Ham

Wat doe je bij bureau FRANKEN?

Ik ben nu assistent projectmanager en wil me graag verder ontwikkelen. Met mijn achtergrond op het gebied van afbouw, interieur en ontwerp kan ik de behoefte van belanghebbende goed overzien. De verbinding leggen tussen verschillende personen met uiteenlopende belangen vind ik heel interessant. Dit is soms op detailniveau, maar vaak ook over de volledige breedte van een project.

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Op dit moment zijn mijn partner en ik een jarendertigwoning volledig aan het renoveren. Hier gaat al mijn vrije tijd in zitten. Als we hiermee ‘klaar’ zijn hoop ik me weer op mijn hobby’s te kunnen concentreren. Ik voetbal en rijd graag motor en vind het fantastisch om mooie reizen maken.

Wat is je favoriete muziekstijl?

Mijn muzieksmaak loopt uiteen van rock tot reggae en van John Mayer tot Chef’Special. Het mooiste vind ik toch als dit alles live samenkomt op een festival. Laten we hopen dat we dit snel weer kunnen meemaken.

Wat is je favoriete vakantieland?

Hier kan ik echt geen keuze maken. In de afgelopen jaren heb ik verschillende landen aangedaan. Ik hou heel veel van Italië door de architectuur en het eten. Ik heb de afgelopen jaren dan ook al verschillende streken bezocht en prachtige middeleeuwse gebouwen bezocht. Maar ook wandelen in de bergen van Iran en Georgië vond ik heel inspirerend. Maar ik hoop ook nog eens met de motor naar de Noord-Kaap in Zuid-Afrika te reizen.

Wat is je favoriete stad?

Zonder twijfel Florence. De Duomo en Ponte Vecchio geven de stad een prachtig historisch karakter. Dat ze in die tijd het ontwerp en uitvoering van de gigantische koepel op de baseliek hebben kunnen realiseren vind ik heel bijzonder. Rond deze plekken heb je overal leuke koffiebarretjes en heerlijke restaurantjes.

Wie is favoriete architect? Of je favoriete gebouw?

Mies van der Rohe. Zijn modernistische kijk op vormgeving misstaat niet in de huidige architectuur. Naast de prachtige gebouwen hield hij zich ook bezig met het interieur.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN