Reijn van den Burg

Reijn van den Burg

Samen met m’n tweelingbroer ben ik in maart 1992 geboren in Amersfoort.

Wat is je burgerlijke staat?

Met mijn vriendin woon ik samen op Strijp-S en kan onze woning zien vanuit het kantoor.

Wat is je specialisatie bij bureau FRANKEN

Recentelijk ben ik afgestudeerd op warmte- en vochtgedrag in de muren van monumentale woonhuizen in geval van interne isolatie. Bij bureau FRANKEN zal ik als projectcoördinator aan de slag gaan met verduurzaming van oude gebouwen. Daarnaast zal ik me verder verdiepen als bouwfysicus.

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Lekker eten (en koken) zijn grote hobbies en sinds een half jaartje volg ik Lindy Hop danslessen met m’n vriendin. Verder vind ik het leuk om de natuur in te gaan en de omgeving en geschiedenis van Eindhoven verder te ontdekken. Ook zou ik muziek maken weer graag oppakken (ik speel accordeon en saxofoon), maar dat is tijdens het afstuderen wat naar de achtergrond verdwenen.

Wat is je favoriete muziekstijl?

Ik heb geen specifieke favoriet, ik houd vooral van afwisseling en kan heel veel muziekstijlen waarderen, van klassiek en jazz tot rockmuziek als Muse en Rammstein of oudere bands als Supertramp. BRUUT! en Kovacs zijn ook heel tof.

Wat is je favoriete vakantieland?

Het is leuk om nieuwe plekken te ontdekken, daardoor kan ik wederom geen favoriet aanwijzen. Afgelopen zomer ben ik met de trein door Schotland gereisd en dat was fantastisch qua combinatie van natuur en boeiende steden. Scandinavië, Peru, en eigenlijk alle gebieden aan de Middellandse zee lijken me boeiend om ooit nog te bezoeken.

Reijn van den Burg bureau FRANKEN

Wat is je favoriete stad?

De ontwikkeling van Eindhoven is prachtig, die eigenlijk interessanter wordt naarmate je er meer in verdiept. Er zijn pareltjes te vinden als je er naar zoekt en het is juist leuk om dat zelf te ontdekken. En de sfeer is er zo fijn, welkom en gemoedelijk. Verder is Amersfoort qua gebouwen heel mooi, al ben ik dat pas gaan inzien nadat ik naar Eindhoven ben verhuisd.

Wie is favoriete architect?

Ik heb nog veel te ontdekken en mijn voorkeuren zijn indertijd wel veranderd, dus aan een favoriet zou ik me niet willen wagen. Naar aanleiding van het vakantiebezoek aan Glasgow in Schotland ben ik me nu wel aan het verdiepen in Charles Rennie Mackintosh en zijn tijdgenoten van de art nouveau. Van meer hedendaagse architecten vind ik het meeste van Renzo Piano mooi.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.