Paul Heuts

Paul Heuts

Wat zijn je specialisaties bij bureau FRANKEN 

Vanaf mijn tienerjaren ben ik actief in de culturele sector. In vele verschillende functies en vanuit diverse perspectieven heb ik bij mogen dragen aan deze bijzondere branche. Waaronder ook bijna 12 jaar als technische manager van een theater. Deze werkervaring geeft zowel inhoudelijke kennis als inzicht vanuit de gebruikerszijde van het culturele werkveld. Hierdoor ben ik voor deze sector in het bijzonder in staat om aan te voelen welke belangen er spelen en een vertaling te maken tussen de betrokken stakeholders. Dit niet alleen op politiek en bestuurlijk niveau. Mede omdat ik nog steeds verbonden ben aan de operationele uitvoering van theaterproducties versta ik ook de taal van toneeltechnici en artiesten. Ik zie het dan ook als mijn specialisatie om voor projecten in de publieke- en culturele sector, vanuit de inhoud de verbinding tussen alle partijen aan te kunnen gaan. 

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent? 

Het allerliefste breng ik tijd door met mijn gezin. Naar de speeltuin met onze dochter, een theaterbezoek, uit eten. Er op uit trekken en genieten van de kleine dingen. En voor mezelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen om mee te experimenteren. Van taarten bakken tot 3D printen en van App development tot Drone vliegen. 

Wat is je favoriete muziekstijl?  

Ik kan veel verschillende muziekstijlen waarderen. Muziek moet voor mij aansluiten bij een gevoel en activiteit. Of de muziek moet me juist mee kunnen nemen naar een gevoel en emotie, zoals bij een concert of theatervoorstelling. Zeker wanneer muziek live gespeeld wordt kan ik bijna alles mooi vinden. Dan geniet ik evenveel van een klassiek piano concert als van een metalband. 

Wat is je favoriete vakantieland? 

Er zijn nog zo veel landen waar ik graag naartoe zou willen reizen, dat ik niet kan zeggen welk land ik het mooist of meest bijzonder vind. Ik houd op vakantie van een mix tussen bezienswaardigheden en relaxen aan het water. Eilanden zoals Rhodos vallen bij mij dan ook altijd goed in de smaak als vakantiebestemming. 

Wie is favoriete architect? Of je favoriete gebouw? 

Over de hele wereld springen voor mij de gebouwen met een culturele toepassing toch altijd wel in het oog. En niet alleen omwille van mijn interesse in hun gebruik. Theaters, schouwburgenoperahuizen en concertzalen worden vaak met meer expressie vormgegeven. Er straalt veel energie en sfeer van uit. Ze zijn uniek en herkenbaar. In bijvoorbeeld het geval van het Opera huis van Sydney is het gebouw zelfs iconisch voor de stad te noemen. Door alle eeuwen heen zijn het kenmerkende gebouwen voor die tijd. En meer recentere creaties als de Harbin Opera laten zien wat ook in deze tijd de toegevoegde waarde van een cultureel huis nog steeds kan zijn in het aanzien en het aanzicht van een stad.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN