Mike de Haas

Mike de Haas

Wat is je specialisatie bij bureau FRANKEN en EPAplus 

Ik ben binnen bureau FRANKEN de energieprestatieadviseur. Momenteel nog alleen  in woningbouw, maar ik ben ook druk bezig met het specialiseren in utiliteit. 

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik doe aan kickboksen, (yin)yoga en wandel graag in de natuur. En als de Fieldlabtesten goed uitpakken hoop ik snel weer op een festival te staan. 

Favoriete vakantie

Ik zou nog graag een keer naar Peru willen gaan om de Machu Picchu te bezoeken. Niet alleen vanwege het fantastisch uitzicht, maar ook om het bijzondere verhaal. 

Favoriete stad

Eindhoven natuurlijk. Het bureau FRANKEN kantoor zit op één van de mooiste plekken van Eindhoven. En hier hebben we natuurlijk PSV. 

Beste tip om energie te besparen voor bedrijven?

Ik heb eigenlijk twee tips: 

  1. Indien u in uw pand nog gebruikt maakt van ouderwetse verlichting als TL, deze direct vervangen voor ledverlichting. 
  1. Verminder sluipverbruik. Apparaten die aan staan (ook in stand-by), maar niet gebruikt worden, verbruiken onnodig elektriciteit. 

Twee tips die om een lage investering vragen en direct besparing opleveren. 

Welke energiebron denk jij dat de komende jaren het meest gebruikt gaat worden?

Ik denk dat natuurlijke energiebronnen als grond-, bodem-, wind- en zonne-energie het meest gebruikt gaan worden in de toekomst. Om de doodeenvoudige reden; deze energiebronnen raken nooit op en veroorzaken geen vervuiling. 

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN