Karel Franken

Karel Franken

Thuis

Getrouwd met Dorien. Samen hebben we drie kinderen. Sophie, Sara en Thomas. Ze zijn alle drie de wijde wereld ingetrokken en wonen niet meer thuis.

Specialisatie

Ik ben speciaal bij bureau FRANKEN, omdat ik het bedrijf in 1999 begonnen ben. Naast mijn rol als oprichter is mijn specialisme binnen het bedrijf; het vertalen van informatie en van dromen. De taal van de klant (consument),  de taal van de gebouweigenaar, de taal van de bouwvakker, de taal van de professional, de taal van de bestuurder, de taal van de (politieke) bestuurder, de taal van de wetgever, de taal van de cultuursector en de taal van het geluid (akoestiek). Het zijn talen die ik voldoende beheers en begrijp om te vertalen naar anderen, zodat mensen en organisaties elkaar gaan begrijpen. Hierdoor kan er gedragen besluitvorming plaatsvinden, zodat mooie dingen mogelijk zijn. Ik hou van mijn vak. Vooral het creëren, het mogelijk maken en het mooier maken van projecten.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Als ik niet aan het werk ben, ben ik altijd bezig. Ik houd van muziek, onze tuin, de natuur, reizen, bouwen, plannen maken en sporten. Als ik niet aan het werk ben kom ik tijd tekort. Ook als ik aan het werk ben kom ik tijd tekort. Vooral voor de leuke dingen die in mijn werk aan de orde zijn. Ik weet nog goed dat ik als kind dacht: “hoe leuk zou het zijn als je niet hoefde te slapen en al die tijd die er dan ontstaat kunt gebruiken.”

Favoriete band/muziek

Ik heb geen favoriete muziekstijl of band. Muziek geeft sfeer, inspireert en verbindt, ik speel zelf veel verschillende muziekinstrumenten. Het ​verrast me iedere keer weer dat er op basis van overzichtelijke basisregels zoveel verschillende stijlen en muziekstukken ontstaan. ​Het leukste van zelf muziek maken is het ontdekken en componeren van nieuwe muziekstukken en het samenspelen met anderen.

Favoriete land

Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Het is heerlijk om daar in de binnenlanden rond te zwerven en dorpen en steden te zien ontwaken als de zon onder gaat.

Favoriete stad

Eindhoven is mijn favoriete stad. Het is mooi om te zien hoe Eindhoven zich in een ras tempo ontwikkelt tot een mondiale, multiculturele stad. Ik ga regelmatig naar inspirerende andere steden die al veel verder, groter en meeslepender zijn. Als ik dan weer terug ben in Eindhoven, sta ik weer met twee voeten op de grond en heb het gevoel dat ik in een stad ben waar ook ik onderdeel van uitmaak … en van daaruit mijn bijdrage kan leveren aan leuke projecten in de rest van het land.

Favoriete architect(en)

Frank Loyd Wright en Le Corbusier, ​hun ​indrukwekkende oeuvre laat een zoektocht zien die ​vanuit vakmanschap leidde tot vernieuwing en inspiratie voor velen. De onbekende Australische architect Richard Leplastrier die met zijn “framing the view” op zoek is naar de ultieme balans tussen wonen, leven en welzijn is ook zeer inspirerend. Het is erg fijn om met samen architecten op zoek te zijn naar het beste in projecten in deze interessante tijd.

Klik hier voor de trailer van de documentaire die over Richard Leplastrier werd gemaakt.

Over bureau Franken

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN