media

Volop media-aandacht voor toekomstig Mariënhage

13 november 2019: noteert u de datum alvast in uw agenda? Op die dag wordt namelijk het monumentaal historische complex Mariënhage aan de Eindhovense Kanaalstraat officieel heropend. Afgelopen februari werden de grootste plannen gepresenteerd. Sindsdien telt een klok in de Paterskerk langzaam maar zeker af naar deze toekomstige woensdag. Het veelomvattende project, onder leiding van bureau FRANKEN, mag zich nu al verheugen in veel mediabelangstelling. Een kleine impressie.

Het Eindhovens Dagblad pakt flink uit. Via een uitgebreid artikel, compleet met foto’s, sfeerimpressies en een video, wordt de lezer meegenomen in verleden, heden en toekomst van Mariënhage. Of, zoals Edzo Doeve, algemeen directeur van uitvaartcoöperatie Dela, het verwoordt: “We renoveren de monumenten ook, waarmee we de glorie van toen weer te zien krijgen. En we voegen nieuwe dingen toe, van nu, van de toekomst. Zo zorgen we dat het verhaal van de paters Augustijnen verder gaat.” Dat juist deze centrale plek is uitgekozen, past volgens Doeve exact in de dienstverlening van Dela: We staan midden in het leven. Hier kunnen we bovendien onze maatschappelijke rol waarmaken: iets mogelijk maken op de oudste plek van de stad. En we doen dat in de hoop dat het bij anderen in het hele land navolging krijgt. Want een kerk transformeren en de essentie van verdieping, ontmoeting en verbinding handhaven, dat is uniek.”

DomusDela

Na de grondige renovatie van Mariënhage is het centrum van Eindhoven een veelomvattend huis van ontmoeting rijker. Paterskerk, Studentenkapel en Augustinium vormen straks samen DomusDela. “Een complex midden in de stad, een huis van ontmoeting voor iedereen, waar je doorheen kunt kijken én lopen. Een uitvaart houden, een bruiloft vieren, een congres organiseren, overnachten, dineren, een concert of lezing bezoeken”, vat het Eindhovens Dagblad samen.

Ook metamorfose voor Kanaalstraat

Studio040 besteedde recentelijk eveneens aandacht aan de herontwikkeling van dit markante stukje Eindhoven. Volgens de stadsomroep krijgen Eindhovenaren er een nieuw stukje openbare stad bij, om te wandelen en te recreëren. Via een videosfeerimpressie wordt het veelomvattende project tot leven gebracht en geeft architect Bert Dirrix (Diederendirrix) tekst en uitleg over de herontwikkeling. Zo is er een nieuwe grote entree ontworpen aan onder meer de Kanaalstraat die trouwens ook zelf onder handen wordt genomen. Straks vormt deze straat de verbinding tussen centrum, Dommel en Kanaalzone. En de paters Augustijnen die Mariënhage inmiddels hebben verruild voor Gestel? Ook die zijn blij met de overeenkomst, want Mariënhage blijft immers een plek voor ontmoeting en bezinning, weet Studio040.
(Lees door onder deze video)

Aftelklok

Door een ‘aftelklok’ in werking te zetten is de herbestemming van Mariënhage officieel van start gegaan. Dat gebeurde door Arno van den Hurk van de provincie Noord-Brabant, Louis Mulder, voormalig vicaris provinciaal van de Augustijnen, architect Bert Dirrix, Edzo Doeve, algemeen directeur van de nieuwe eigenaar DELA en de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs tijdens een bijeenkomst in de Paterskerk. Bekijk hieronder het filmpje van de bijeenkomst!

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.