media

Project Doctor Schaepmanlaan, Eindhoven in The Art of Living

Project Doctor Schaepmanlaan, Eindhoven in The Art of Living

Een mooie kroon op mooi werk! Het prestigieuze magazine The Art of Living ruimde in het eerste nummer van 2018 maar liefst 7 pagina’s in voor een fotoreportage over een indrukwekkende metamorfose aan de Eindhovense Dr. Schaepmanlaan. Verschillende partijen werkten nauw samen en toverden een vroegere dokterspraktijk om tot schitterende woning, waar heden en verleden harmonieus samenkomen. Een van die partijen: bureau FRANKEN. Het resultaat mag er absoluut wezen!

Beschermd stadsgezicht

De prachtige woning stamt uit 1950 en is beschermd stadsgezicht. Dat betekent dus dat het historische karakter behouden moet blijven. Dat zorgde af en toe voor flink wat uitdagingen: zo was de originele steensoort voor de voorgevel niet meer te koop. Gelukkig vond bureau FRANKEN samen met de eigenaren op de valreep in een geglazuurde Spaanse steen toch nog een goed alternatief. Het verschil tussen oud en nieuw is nauwelijks te zien.

Glas

Hoe statig en klassiek het pand aan de buitenkant oogt, hoe modern en warm het van binnen is. En natuurlijk is het woonhuis van alle moderne gemakken voorzien. En van glas, veel glas; de achterkant van de nieuwe vleugel is zelfs helemaal van glas gemaakt. We kunnen nog uren doorgaan met dit huis ophemelen, maar zien is geloven … dus open vooral de link naar het artikel: The Art Of Living – Doctor Schaepmanlaan

Copyright:
Fotografie Dré Wouters, The Art of Living magazine

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Of heeft u zelf een uitdaging bij uw project? Wij wijzen u graag de weg. Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.