Expertise

Op bezoek bij het Biesbosch MuseumEiland

Mijn persoonlijke transformatie van theaterwerknemer naar werken in de bouw is in volle gang. Ook is mijn eerste kwartaal bij bureau FRANKEN achter de rug en intussen krijg ik steeds een beetje meer het gevoel dat ik tot op zekere hoogte kan meepraten over wat er in de wereld van de bouw gebeurt. 

Biesbosch MuseumEiland 

Om wat meer gevoel te krijgen bij wat voor opdrachten we in het verleden gedaan hebben, ben ik samen met Sara Franken op bezoek gegaan bij het Biesbosch MuseumEiland. Sara is als junior projectmanager nauw betrokken geweest bij het oplossen van een ingewikkelde situatie met de vloer die hersteld moest worden.  

Op een regenachtige dag reden we richting het buitengebied van Werkendam. Ik dacht dat ik Nederland best aardig kende, maar hier kwam ik een stuk natuur tegen waar ik het bestaan niet van kende. Hoe dichter we bij het museum kwamen, hoe meer ik het gevoel kreeg dat we in een andere wereld waren. Ik ben wel eens in Drimmelen geweest om een dag bootje te varen, maar dat is op geen manier vergelijkbaar met de omgeving van het Biesbosch MuseumEiland. Rust, overweldigende natuur en bijna schaamte om hier met de auto doorheen te rijden is wat ik ervaarde. Een schril contrast met de beleving van slalommend tussen ijsco-kraampjes en bootaanhangwagens door je weg vinden in een commerciëler zuidelijker stuk Biesbosch.  

Verbouwtraject 

In het museum werden we hartelijk ontvangen door directeur Peter van Beek. Hij vertelde over hoe het verbouwtraject was verlopen. In 2015 is het museum uitgebreid met een flinke aanbouw. De kwaliteit van de vloer was echter niet naar behoren. De vloer vertoonde op diverse plekken grote, diepe scheurvorming en er was sprake van holklinkende schollen. Er zijn letterlijk lepeltikkers aan de slag geweest om de locaties van die holle klinkende schollen vast te stellen. In 2017 is de hulp van bureau FRANKEN ingeroepen. Er is een juridisch traject met de aannemer doorlopen waar afspraken uit voortgevloeid zijn. bureau FRANKEN werd verantwoordelijk voor de directievoering. Onze rol was aan de voorkant goede afspraken maken over onder andere demarcatie, detailleringen en inhoud van de werkzaamheden. Daarnaast was het aan ons om het proces te bewaken. Twee weken lang is Sara iedere dag voor dag en dauw in het museum geweest om de bouwploeg aan te sturen en om te documenteren welke werkzaamheden op wat voor manier werden uitgevoerd. Leuk om te horen hoe tevreden Peter was over onze inspanningen. Hij zette dat kracht bij met zijn quote “bureau FRANKEN helpt gevloerde partijen opstaan”. 

 

Meer informatie over dit project?

Vul onderstaand formulier in voor contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.