Expertise

Michel van Delft: de man achter de cijfers

Michel van Delft: de achter van de cijfers

2020 was een bevlogen jaar. Zo ook voor bureau FRANKEN. In een drieluik van verhalen vertellen Karel, Bart en Michel hoe zij dit jaar, maar ook alle andere jaren bij bureau FRANKEN hebben ervaren. Na Karel en Bart sluit Michel af. 

Hoe was 2020 voor jou? 

“Het gaat goedal is het natuurlijk een vreemd jaar geweest. We hebben het erg druk als kantoor maar door corona verlopen alle processen wat chaotisch. We hebben allemaal veel vanuit thuis gewerkt, behalve ikzelf. Als kostendeskundige heb ik vaak veel tekeningen uitgedraaid voor de analyses en heb meerdere beeldschermen in gebruik. Ik ben daarom altijd op kantoor werkzaam geweest, waardoor we onze kantooromgeving in Strijpook meteen continu bezet hadden. 

Gaan er zaken structureel veranderen denk je? 

Corona zal, nadat er een vaccin voorhanden is, wellicht snel uit het nieuws verdwijnen. De gevolgen ervan kunnen best structurele veranderingen veroorzaken. Kantooromgevingen zullen nog verder doorevolueren naar flexplekken en het thuiswerken zal veel structureler een plaats gaan innemen. De komst van het beeldbellen is snel gegaan en zorgt voor efficiënt vergaderen en plannen van overleggen zonder reistijden. Wij kunnen daardoor nog efficiënter werken en kunnen daarmee een scherper prijsniveau voor onze werkzaamheden neerzetten. 

Van projectmanager naar kostendeskundige 

“Ik weet nog precies wanneer ik begon bij bureau FRANKEN: dat was op 1 januari 2008. In het najaar van 2007 had ik Karel Franken leren kennen en dat was een heel leuk gesprek. Geen sollicitatie of iets dergelijks, maar gewoon een kennismakingsgesprek. Het was al vrij snel daarna duidelijk dat ik bij bureau FRANKEN zou komen werken. We hebben gewoon een heel goede en natuurlijke klik met elkaar. Het bedrijf is ook veel veranderd in de tijd dat ik er werk. We hebben veel indrukwekkende bijzondere projecten en het is een leuk en bijzonder team. Ik ben binnen het bureau zelf steeds meer aan het samenwerken met anderen bij projecten waar ik aan werk. 

Ik heb me bij bureau FRANKEN van projectmanager getransformeerd tot kostendeskundigeMijn belangstelling gaat uit naar de financiële/ analytische kant van projecten. Na het vertrek van de vorige kostendeskundige heb ik die rol op mij genomen, zodat ik me nu vooral bezighoud met kostenramingen en analyses in verschillende ontwerpstadia. Gaandeweg was ik steeds minder als projectmanager betrokken bij de projecten en werd ik de man van de cijfers achter de projecten waaraan we met zijn allen werken. Ik ben mijn kennis steeds meer aan het delen met anderen binnen het kantoorIk geniet van het contact met klanten en werk voor veel projecten de offertes uit. 

Afwisseling en balans 

Het werk blijft voor mij leuk omdat er best veel afwisseling is in de projecten die we doen. Enerzijds hebben we vaak grote projecten onder onze hoede, vaak met een historische, publieke, culturele of monumentale achtergrond. Anderzijds vind ik het mooi om betrokken te zijn bij verbouwingen of particuliere woningbouw. De afwisseling houd je als mens met beide voeten op de grond. De hoogte van bouwkosten kan voor verschillende opdrachtgevers een heel verschillende lading en betekenis hebbenZoals het fijn is wanneer grote en kleinere projecten je in balans houden, zo vraagt ook werk en privé om de juiste balans. Ik heb wel zin om me binnen bureau FRANKEN wat breder in te zetten en ook in de bedrijfsvoering mijn schouders er meer mee onder te zetten. Bureau FRANKEN is een bedrijf waar ik me prima op mijn plek voel en waar ik me op een natuurlijke manier kan ontwikkelen. 

Wilt u meer weten over bureau FRANKEN?

Wilt u eens met Michel van Delft praten over uw project? Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.