Expertise

De passie van onze oprichter, Karel Franken

De passie van onze oprichter, Karel Franken 

2020 was een bevlogen jaar. Zo ook voor bureau FRANKEN. In een drieluik van verhalen vertellen Karel, Bart en Michel hoe zij dit jaar, maar ook alle andere jaren bij bureau FRANKEN hebben ervaren. Karel bijt de spits af. 

Hoe was 2020 voor jou? 

Het is wel een heftig jaar, dat 2020. De coronaonrust en hectiek vraagt veel van een bedrijf en van de projectteams die door het land met mooie projecten bezig zijn. Ik verbaas me erover hoe we er toch in slagen om in de bouwbranche alles behoorlijk goed draaiend weten te houden. Dat is een compliment voor de flexibiliteit en inzet van mensen bij bureau FRANKEN en daarbuiten. Met mij persoonlijk gaat het erg goed, ik heb het al een tijd wat te druk maar daar zijn van allerlei redenen voor. De belangrijkste oorzaak moet ik nog onder de knie zien te krijgen, dat is mijn nooit aflatende enthousiasme voor mijn werk en om dingen mee mogelijk te maken. 

Hoe is het om te zien waar het bedrijf nu na 21 jaar staat? 

Voor 1999 werkte ik bij Hurks in Eindhoven. Ik heb daar met heel veel plezier aan grote en bijzondere projecten mogen werken. Ik merkte al snel dat ik graag een objectieve en centrale rol in bouwprojecten wilde en ben daarom in 1999 gestart met een eigen onderneming. Dat we nu na 21 jaar op een fantastische plek in Innovation PowerHouse StrijpT ons kantoor hebben en daar in de vroege morgen de zon zien opkomen boven StrijpS en het NS station is een levensgenot voor mij. We hebben een mooi team, erg leuke projecten en hebben een mooie marktpositie opgebouwd. Het is toch iets waar ikmaar waar we vooral met z’n allen trots op kunnen zijn. 21 jaar is natuurlijk een bijzondere leeftijd.  

Wat is er bijzonder aan 21 jaar? 

Na 21 jaar wordt iemand formeel gezien volwassen. Dat kun je ook een beetje van toepassing verklaren op ons bedrijf. We zijn een bedrijf met een breed pakket aan specialisaties in huis. Van restauraties tot projectmanagement, van kostendeskundigheid tot stedenbouw en contractmanagement en we zijn ons steeds meer aan het specialiseren in energieprestatie, groentoepassingen, techniek en circulariteit binnen projecten. Maar toch zijn veel van onze specialisten ook generalisten en staren zij zich niet blind op hun eigen onderwerp. Ze bekijken hun specialisme vanuit een bredere context. Ik ervaar steeds meer dat het bedrijf op eigen benen kan staan. Ik werk met veel plezier aan projecten, de puzzel om ze tot een goed einde te brengenIk kijk ook met veel plezier toe hoe bureau FRANKEN zich in Eindhoven ontwikkelt en enthousiast en energiek de nieuwe werkgebieden verkent. 

Hoe kijk jij naar de toekomst? 

We bereiden ons als bedrijf voor op de toekomst. Bureau FRANKEN bestaat uit een hecht team en heeft veel ervaring in huis en een breed netwerk opgebouwd. De mensen die er werken zullen meer en meer de toekomst mee gaan bepalen. Ik wil graag samen met hen én met de klanten van bureau FRANKEN iets moois neerzetten. Monumenten, publieke en of culturele gebouwen hebben een bijzonder plek in mijn hart. Door de mooie afgelopen jaren kijk ik met vertrouwen naar de toekomst en kan ik genieten van de competenties en het enthousiasme van bureau FRANKEN. Net als van een mooie bijdrage leveren aan projecten. We staan voor innovatie, objectiviteit en integriteit, dat borgt naar mijn inschatting in belangrijke mate de continuïteit in de toekomst.”  

Wilt u meer weten over bureau FRANKEN?

Of wilt u eens met Karel Franken praten? Vul het formulier in voor snel en geheel vrijblijvend contact.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.