Een van onze projectmanagers aan het woord: 

’s Morgens in alle vroegte vertrek ik naar Antwerpen om de nieuwe locatie op te leveren waarvan we de inrichting van een goede klant hebben verzorgd. Tussendoor heb ik meteen wat problemen opgelost met de leverancier en de aannemer. Op de weg terug naar ons kantoor in Eindhoven heb ik telefonisch contact gezocht met de ICT afdeling van de klant omdat de computerschermen en de bureauaansluitingen niet geleverd zijn. De persoon die ik eigenlijk nodig had bleek op vakantie te zijn, maar gelukkig kon zijn collega me verder helpen. Nu niet vergeten om straks op kantoor eerst een bevestigingsmail met de gemaakte afspraken te sturen. 

Helaas wordt het niet wandelen vandaag; een boterhammetje achter het stuur en door. Op kantoor krijg ik onder het genot van mijn 8e bakje koffie bericht van de architect met de mededeling dat zijn uren bijna op zijn. Iets om morgen intern op de agenda te zetten hoe we hier mee omgaan.  

Ik loop wat achter met de mails, nu eerst snel de belangrijkste mailtjes afhandelen en wat overblijft in de wacht zetten voor morgen. In navolging van de afspraak die ik vanochtend in Antwerpen had, maak ik een opdracht aan voor zonwering en benoem ik kort de aandachtspunten die we besproken hebben. Even heb ik lichte stress want het systeem loopt vast. Dat houdt vast verband met de nieuwe ergonomisch gebogen schermen die deze week geïnstalleerd worden. Ik verheug me erop om daarmee aan het werk te gaan.   

Hoera de opdracht is weg! Ik krijg een telefoontje van de aannemer van een ander project. Deze week moet de constructeur de uitgangspunten vastleggen anders halen we de planning niet. Constructeur gebeld, neemt niet op, carnaval. Morgen nog eens bellen.  

Had ik de notulen van de bouwteamvergadering van vorige week al terug van de baas? Nee, morgen vragen of hij al tijd heeft gehad ernaar te kijken. Dan nog even twee facturen voorzien van een betalingsadvies. Oh nee, eentje moet ik helaas afkeuren, de opdracht is overschreden. Meteen maar bellen, neemt niet op, carnaval, ik mail haar wel. 

9e kopje koffie, lekker! Stukje fruit ook lekker. 

Kopje thee – goed voor de afwisseling – en door met een Teams-vergadering met de installateurs van een ander project. Er is een conflict met de leidingen van de luchtkanalen en de elektra. De tekenaar wil een signaal afgeven omdat er al (te) veel tijd is gestoken in de afstemming en meldt zich af onder het mom “geen tijd”. Dan moeten we het zelf oplossen en moet men accepteren wat wij bedenken. Ik laat me niet van mijn stuk brengen, is er nog koffie? 

De tijd is voorbij gehold deze middag. Ik kan nog snel wat mails wegwerken. Binnenkort beginnen ze bij een project in Parijs met de inrichting. Ik kan er helaas niet naartoe, maar ik kan vertrouwen op de goede relatie die ik intussen met de aannemer heb opgebouwd. 

Is het al 5 uur? Nog net tijd voor een laatste kopje koffie. Morgen ga ik veel bellen, mijn financieel overzicht afwerken, de stuurgroep voorbereiden en de baas bijpraten, denk ik…. 

 

Lijkt jou dit een ideale werkdag?

Vul het formulier in en wie weet is dit over een tijdje een beschrijving van jouw werkdag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.