De WSN hoogbouw (tegenwoordig het Duisenberg Gebouw), een markant icoon op het Zernike-complex, vormt een beschermd stadsbeeld binnen Groningen.

In samenwerking met verschillende partijen w.o. Architectenburo Staal/Christensen, adviesbureau DGMR en VGI hebben wij een grootschalige renovatie uitgevoerd, waarbij tevens de nadruk lag op het reduceren van het energieverbruik. De oorspronkelijke architectuur is hierbij onaangetast gebleven.

Het gebouw is volledig gestript en heringedeeld met in hoofdzaak kantoorfuncties, de onderste drie bouwlage uitgezonderd. Deze drie bouwlagen zijn in een later stadium verbouwd (ECHO2+ project). De buitenschil is van binnenuit grondig aangepakt en geïsoleerd. Bijzondere afdelingen binnen de WSN hoogbouw vormen de 9e verdieping, een eigentijds studielandschap, en de onderzoeksruimten op de 1e verdieping, het Colaborationlab.

Naast het renoveren en herindelen van de WSN hoogbouw gebouw zijn tussentijds verschillende interimvoorzieningen getroffen om delen van het gebouw tijdens de bouwwerkzaamheden in gebruik te houden.

  • OPDRACHT: 2006
  • OPLEVERING: OKTOBER 2007
  • OMVANG: CIRCA 8 MILJOEN

Onze werkzaamheden:
Bouwkundig bestek, Projectmanagement, Directievoering

Leave a Reply