Het project Studentenwoning speelt zich af in de werkvelden Duurzaam, Cultureel en Monumentaal.
Het Paviljoen is een begrip onder voormalige studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). In 1956 werd het gebouwd en pas in 2021 is het gesloopt. Op deze plek komen nu twee woontorens en vijf lagere wooncomplexen, in totaal 735 studentenwoningen. Verhuurder Woonbedrijf vroeg bureau FRANKEN om projectmanagement, kostenmanagement, directievoering en toezicht te realiseren.
Het project Studentenwoning speelt zich af in de werkvelden Duurzaam, Cultureel en Monumentaal.
bureau FRANKEN heeft hier de volgende diensten geleverd:
Op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven komen twee hoge woontorens en vijf lagere wooncomplexen waarin ook ruimte is voor enkele gemeenschappelijke ruimtes. Deze torens komen op de plek waar vroeger het Paviljoengebouw stond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. De kleine zeshoekige paviljoentjes, die de basis vormden voor het paviljoengebouw, zijn blijven staan. In de nieuwe wooncomplexen komen zowel gemeenschappelijke als niet-gemeenschappelijke woonruimtes. Een grote focus binnen het project ligt op de community-vorming. Hiervoor is in de lagere wooncomplexen ook ruimte gemaakt voor gemeenschappelijke ruimtes, om de community-vorming zo veel mogelijk te stimuleren.
bureau FRANKEN is zowel betrokken bij de uitvoering als bij het ontwerpproces. Voor de community-vorming en de invulling van de gemeenschappelijke ruimtes is bureau FRANKEN betrokken bij het ontwerpproces.
Het bouwproces is momenteel nog in volle gang. De oplevering staat gepland voor juni 2024. Ondertussen wordt er nagedacht over de definitieve invulling van de gemeenschappelijke ruimtes in de laagbouw en hoe de community-vorming goed kan worden gefaciliteerd.
Het proces is nog in volle gang. De oplevering staat gepland in Q2 van 2024. Na oplevering staat er een woongebouw waarin 735 studenten kunnen wonen, leven, ontspannen en elkaar ontmoeten.
Naast de gebouwde omgeving wordt de juiste aandacht gegeven aan community-vorming, waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor studenten om zich te kunnen ontplooien en dat zij kunnen bouwen aan hun duurzame netwerk. Zo ontstaat er een broedplaats voor de talenten van de toekomst!
Wij werkten tijdens dit project samen met:
“We nemen onze verantwoordelijkheid om dit project te laten slagen, ondanks de ingewikkelde omstandigheden in de markt”, zegt Ingrid de Boer, algemeen directeur en bestuurder van Woonbedrijf. “Er is een groeiende behoefte aan prettige en betaalbare studentenwoningen; die behoefte neemt alleen maar toe gezien de groeiambitie van de TU/e.”
Vele mensen die nu op de een of ander manier werken aan dit geweldige project hebben in het verleden gestudeerd in het paviljoen dat stond op de plek waar de woontorens komen te staan.
Onze mensen hadden de volgende taken binnen het project: