Ruim zestig mensen bezochten op 10 september 2011, tijdens Open Monumentendag, ons kantoor en de rondleidingen. Het landelijk evenement vierde dit jaar zijn 25-jarig jubileum met als thema ‘Nieuw Gebruik – Oud Gebouw’. Hierbij stonden gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen centraal.

Ons kantoor, in een monumentaal gerestaureerde langgevelboerderij, is hier een prachtig voorbeeld van, en wilden wij daarom graag voor het publiek openstellen. Bovendien verzorgden wij samen met architecten|en|en  tweemaal een rondleiding door drie monumentale projecten in Vessem (twee succesvolle herbestemmingsprojecten en de uitbreiding van een rijksmonument):

–  Ons bureau, gevestigd in een monumentale langgevelboerderij uit 1893;
–  Gemeentelijk monument De Oude School uit 1951 van architect C.H. de Bever, herbestemd tot kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang;
–  De hedendaagse uitbreiding van een rijksmonumentaal landarbeidershuisje, gebouwd rond 1900.

Uit de vele enthousiaste reacties en de hoge opkomst kunnen wij vaststellen dat onze liefde voor monumentale gebouwen breed gedragen wordt. Met behulp van deze drie prachtige projecten hebben we geprobeerd de kansen van dit cultuurhistorisch erfgoed nogmaals onder de aandacht te brengen.

  • OPDRACHT: 2011
  • OPLEVERING: 2011
  • OMVANG:

Leave a Reply