ECHO staat voor Entreegebied Centrale voorzieningen Hoogbouw & Onderwijsvleugel, de + voor de toevoeging van een bibiliotheek aan de WSN hoogbouw. Het ECHO project omvat de verbouw en uitbreiding van de onderste 3 bouwlagen van de WSN hoogbouw, naar de ontwerpen van architectenbureau Staal/Christensen (entree, plaza en het studielandschap met concentratie werkplekken) en P van B architecten (EBR bibiliotheek op de 2e verdieping).

De opgave was om binnen een beperkt budget een nieuwe hoofdentree en prettige studentenomgeving te realiseren, inclusief grand café; de Plaza. De plaza kenmerkt zich door een aangename kleurrijke omgeving met verschillende paviljoenen willekeurig door de ruimte. Op de verdieping is een studie landschap gecreëerd met  verschillende groepsruimtes.

In de ontwerpfase van de Plaza hebben wij samen met Buro Staal/Christensen ook diverse (haalbaarheids)studies gedaan naar het inrichten van de “achtertuin” van de WSN hoogbouw. Een van de varianten was het inpassen van de EBR bibiliotheek in een parkachtig landschap en het zoeken naar een oplossing voor het stallen van fietsen.

  • OPDRACHT: 2008
  • OPLEVERING: SEPTEMBER 2009
  • OMVANG: CIRCA € 2,8 MLN

Onze werkzaamheden:
Bouwkundig bestek, Projectmanagement, Directievoering

Leave a Reply