Theo Vonk

Theo Vonk

Ik ben een trotse inwoner van Hilvarenbeek. Ik ben er geboren en getogen en woon er inmiddels al meer dan 57 jaar. Hilvarenbeek heeft met zijn groene Vrijthof, de kerk, de kiosk, de bierbrouwerij en vele terrassen een van de mooiste dorpspleinen van Nederland. In 2004 konden wij een stukje grond kopen en hebben mijn vrouw en ik ons eigen huis gebouwd.

Wat zijn je specialisaties bij bureau FRANKEN?

Dankzij mijn jarenlange ervaring bij een woningcorporatie beschouw ik mijzelf als een specialist in het organiseren van verbouw, restauratie en onderhoud. Ik word enthousiast als ik kan bijdragen aan het goed laten verlopen van bouwprocessen. Mijn specifieke kennis van gebouwd cultureel erfgoed en ambachtelijke technieken komt daarbij goed van pas.

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Ik ben sportief aangelegd en hou van fietsen, zeilen en schaatsen. Daarnaast bezoek ik graag musea en steden. Op vakantie gaan is mijn andere grote hobby en het liefst gaan mijn vrouw en ik naar Australië. Ik ben er inmiddels vier keer geweest en omdat mijn zus en petekind er wonen blijft Australië mijn favoriet.

Wat is je favoriete muziekstijl?

De top 2000 is voor mij altijd een mooie afsluiting van het jaar. Mijn favoriete band Queen staat vaak op nummer 1.

Wat is je favoriete stad?

Samen met vrienden ga ik graag op stedentrip. Daarbij hanteren we de regel dat we steden bezoeken waar geen van ons eerder is geweest. Hierdoor heb ik vele mooie steden bezocht. De stad waar ik altijd graag kom is Londen met als absolute hoogtepunt de Olympische Spelen in 2012. Ik was er bij toen Marianne Vos goud won op de weg.

Wie is favoriete architect? Of je favoriete gebouw?

Nederland telt op moment 61.800 rijksmonumenten waar architecten en bouwers met passie aan hebben gewerkt. Hierdoor is het moeilijk om één favoriet te kiezen. Voor mij zijn alle monumentale oude gebouwen de moeite waard om te behouden.

Een architect die eruit springt voor mij is Pierre Cuypers. Met een scherp oog voor detaillering en materialisatie heeft hij een indrukwekkend aantal monumentale gebouwen gerealiseerd. Ik begeleid graag nog eens de restauratie van één van zijn gebouwen.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.