Remco Mulder

Remco Mulder

Specialisatie

Mijn opleiding tot architect heb ik gevolgd aan de TU/e. De afgelopen 17 jaar heb ik bij diederendirrix architecten onder andere gewerkt aan prachtige herbestemmingsprojecten en transformatieopgaven van rijksmonumenten. Daarnaast richt ik mij op duurzame ontwikkeling en het regisseren van BIM-projecten.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik boulder (wand- of rotsklimmen zonder touwen of andere zekering) en reis graag. Het liefst allebei tegelijkertijd.

Favoriete band/muziek

Alternative en Belgische rock, Canadian indie, folkpop en vele andere stijlen! Eigenlijk zijn mijn echte favorieten de cross-overs tussen pop en klassiek, indie en dance, folk en electro van artiesten zoals Patrick Watson, The National, Zita Swoon en Yuko. Als je goed luistert, hoor je overal muziek in.

Favoriete vakantie

Geen vakantie zonder bergen. Het hooggebergte klimaat, vergezichten en afgronden, de sneeuw en de stilte geven mij de ultieme ontspanning van het alledaagse.

Favoriete stad

Madrid. Hier heb ik als student een half jaar gewoond; van de ijskoude sneeuw tot de bloedhete zomer. Wanneer je op de mercado in een vreemde taal moet leren vlees te bestellen, ga je vanzelf van deze metropool houden. Centraal gelegen op de Spaanse hoogvlakte, in het midden van het land, is de miljoenenstad verrassend authentiek gebleven. De meeste wijken hebben hun oorspronkelijke sfeer grotendeels weten te behouden. Er gaat weinig boven tapa’s, cañas en tango’s op de Madrileense plazas.

Favoriete architect(en)

Arne Jacobsen. Less is more in een mooi kleurenpalet. Elegante architectuur, vakkundig uitgewerkt van de schaal van de stad tot aan het detail van de deurgreep. Zijn meubels, sanitair en verlichting heb ik als Deense vintage nog op Marktplaats kunnen vinden, maar voor zijn architectuur moet je vooral in Scandinavie zijn. Geïnspireerd door zijn werk hoop ik ooit nog eens mijn eigen woning te ontwerpen.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN