Massimiliano Murra

Massimiliano Murra

Wat is je leeftijd?
Ik ben in 1971 geboren en getogen in Rome, woonachtig in Nederland sinds 2006.  

Wat is je burgerlijke staat? 
Ik ben gescheiden en alweer vier jaar verliefd in een relatie.

Heb je kinderen?
Met mijn ex heb ik een zeer goed contact en samen hebben we het co-ouderschap over onze twee kinderen Giano (bijna 9) en Opi (bijna 7). Naarmate ze groeien en ouder worden, heb ik ontdekt dat mijn liefde voor hen elke dag groter wordt, als een universum dat continu expandeert.

Wat is je specialisatie bij EPAplus?
Ik ben energie prestatie adviseur voor woningen. 

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?
Behalve het tijd doorbrengen met de kids of mijn vriendin, werk ik graag voor mijzelf als fotografisch auteur/onderzoeker: mijn focus ligt op de relatie/identiteit individu/gebouwde omgeving.

Wat is je favoriete muziekstijl?
Mijn voorkeuren zijn zeer gevarieerd… Maar ja, als ik rock’n’roll ruik en een ruwe gitaar hoor krijg ik altijd kippenvel! 

Wat is je favoriete vakantieland?
Ik weet niet zeker of het mijn favoriete vakantieland is, maar ik ga steeds vaker terug naar Italië. Naast de duizend voor de hand liggende redenen is er het enthousiasme om mijn kinderen een deel van hun roots te laten ontdekken – en mijn vriendin een deel van de mijne. 

Wat is je favoriete stad?
Ik ben gefascineerd door megasteden, maar mijn favoriete stad is Venetië – poëzie, verwondering, menselijkheid … 

Wie is favoriete architect? 
Ik heb in de loop van de tijd verschillende favorieten gehad, maar uiteindelijk is Francesco Borromini de enige van wie ik nog steeds hou. Hij had vaak onmogelijke opdrachten en taken, maar vond altijd talloze ingenieuze oplossingen. Zijn ruimtes laten me altijd versteld staan van verbazing.  

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN