Jaimy Siebel

Jaimy Siebel

Wat is je leeftijd?

Ik ben in 1984 geboren in de rivierenbuurt in Amsterdam. Mijn moeder is half Zwitserse en zodoende deel ik zowel de Nederlandse als de Zwitserse nationaliteit. Zij werkte altijd in de film- en theaterindustrie. Daardoor groeide ik bijna ‘backstage’ op, met een gezonde doses cultuur om me heen.

Wat is je burgerlijke staat?

Samen met mijn vrouw en zoontje woon ik in Rotterdam centrum, in een pand dat door Dudok werd ontworpen voor de wederopbouw. We verwachten in de zomer van 2023 te verhuizen naar ons nieuwe thuis. Ook weer een mooi monumentaal pand in Rotterdam dat is herbestemd voor woningen en een school.

Wat is je specialisatie bij bureau FRANKEN

Mijn expertise en ervaring als Architectural Engineer en projectmanager zet ik graag in om plekken te maken die mensen energie geven. Een project is voor mij geslaagd als het integraal gedragen is door alle gebruikers en als het na tientallen jaren nog steeds van waarde is.

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

Mijn gezin staat voor mij op de eerste plaats. Daarnaast ben ik heel graag bij het water, en ga ik een paar keer per maand kitesurfen op de Maasvlakte. Als het niet waait, dwaal ik het liefst rond op een vintage design meubel veiling of ben ik aan het klussen met houten meubels in huis.

Wat is je favoriete muziekstijl?

Ik ben een hiphop kind van de jaren negentig, aka Hiphop with a message’. Maar luister ook heel graag naar artiesten zoals Richard Bona, Stevie Wonder, Idir en Fleetwood Mac.

Wat is je favoriete vakantieland?

Dat verschilt. Voor de bergen: Zwitserland. Voor kitesurfen: Zuid-Afrika. Voor de zee: Curaçao. Voor avontuur en cultuur: Iran, Japan. Voor eten, vrienden en genieten: Italië.

Wat is je favoriete stad?

Chicago is de stad, die echt aanvoelde als een stad.  Maar ik heb ook een tijdje in Kopenhagen gewoond. Dat is ook een mooie stad met een fijne woon-werk balans.

Wie is je favoriete architect?

Mijn favoriete architect/uitvinder is Richard Buckminster Fuller. Hij bekeek de ontwerpuitdaging vanuit een globaal maatschappelijk ‘aards’ perspectief en kwam met hele pragmatisch technische interventies. Zo probeerde hij zo effectief mogelijk met materiaal om te gaan, opdat zoveel mogelijk mensen hun standaard van leven duurzaam konden verhogen. De meest materiaal effectieve overspanning staat onder andere op zijn naam.

Over bureau FRANKEN

bureau FRANKEN wijst u de weg bij huisvestingsvraagstukken met no-nonsense adviezen, haalbaarheidsanalyses en projectmanagementstructuren en -processen. Daarnaast helpen wij u bij de selectie van adviserende en uitvoerende bedrijven voor uw project.

Ook kunt u bij bureau FRANKEN terecht voor (Europese) inkoopprocedures, vergunningen, subsidies, begrotingen, inspecties, technische controles, conditiemetingen, toezicht, directievoering, onderhoud- en beheerplannen.

Ontdek bureau FRANKEN