Mignon Poldermans bureau FRANKEN

Wat is je leeftijd ? 

Ik ben in het bloed verzengend hete voorjaar (aldus mijn moeder) van 1976 geboren in het plaatsje Beuningen nabij Nijmegen. De eerste negen maanden van mijn leven heb ik daar doorgebracht en daarna werd ik onder de vleugels van mijn ouders met volle overtuiging een 040’er.   

Wat is je burgerlijke staat? 

Ik woon samen met mijn buurman (Robert) en onze vijf kinderen (Thijmen (17), Bas (16), Pieter (15), Isabelle (13) en Charlotte (11)). Dat klinkt gek, samenwonen met de buurman, maar het is echt zo. Een jaar geleden kocht ik het huis naast hem. We hebben samen uitgebouwd, samen een heerlijke grote gedeelde achtertuin maar wel allebei ons eigen huishouden met eigen slaapkamers voor alle kids. Een ideaal concept. Eigen televisies, eigen afstandsbedieningen, eigen tandpastadopjes.   

Wat is je specialisatie bij bureau FRANKEN 

Ik oefen de functie van Business Development Manager uit. Een nieuwe functie bij bureau FRANKEN waarin ik me bezighoud met sales, relatiebeheer, marketing & communicatie en organisatie-ondersteuning. 

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent? 

Ik kook graag, vind het heerlijk om uit eten te gaan en mag graag een wijntje drinken met vriendinnen. Ik heb een triviale relatie met het concept winkelen. Eindeloos van winkel naar winkel slenteren, pashokje in pashokje uit, vind ik verschrikkelijk. Internetshoppen ben ik ook geen fan van. Maar, ik hou wel ontzettend van schoenen, tassen en kleding. Ik vind het leuk om de laatste mode een beetje te volgen. De laatste schoenentelling die mijn kinderen gedaan hebben, kwam (inclusief slippers) op 68 paar uit.   

Wat is je favoriete muziekstijl? 

Mijn favoriete muziekstijl is echt niet te beschrijven. De eerste namen van artiesten die in me opkomen zijn Jett Rebel, Snowpatrol, Muse, Anouk, André Hazes (junior èn senior), Helene Fischer. Maar ik kan ook natte ogen krijgen van de Suite no.3 in D major van Bach. Ik ben in ieder geval dol op muziek, je kunt er zo ontzettend veel mee zeggen. Ik heb overigens vroeger ook zelf muziek gemaakt, speelde een aardig stukje piano en ook de saxofoon kreeg ik geluid uit, maar ik doe er niets meer mee.  

Wat is je favoriete vakantieland? 

Mijn favoriete vakantieland is Brazilië. Althans, Brazilië is natuurlijk reusachtig groot en ik ken slechts een heel klein stukje en dat is de stad Salvador. Ik ben daar regelmatig geweest omdat mijn broer daar lang heeft gewoond. Het lijkt wel alsof de mensen daar zo veel meer ontspannen en vrolijker zijn. Ik hou zelf heel erg van op tijd komen en je aan een afspraak houden. In Brazilië lijkt de tijd er veel minder toe te doen. Het maakt niet uit als je daar een half uur te laat komt. Een bruiloft kan rustig een uur later beginnen dan gepland. Dat vind ik dan weer een tikkeltje overdreven, maar de relaxtheid die overal voelbaar is vind ik verrukkelijk.   

Wat is je favoriete stad? 

Dan scoort Eindhoven toch wel heel erg hoog. Ik vind dat Eindhoven in 20 jaar tijd enorm veranderd is, van een redelijk saaie niet zo mooie stad, naar een kosmopolitische stad met charmante stukken, maar ook imposante gedeeltes. Ik vind het leuk om op een zaterdagochtend op een terras op de Kleine Berg allemaal verschillende talen te horen. Dan  geniet ik van de internationale allure van onze stad met toch een dorps karakter, want je komt altijd wel een bekende tegen. Ik heb ook nog een wensenlijstje van andere steden hoor; New York, Valencia, Marrakesh en een tweede keer Lissabon staan daarop heel hoog.  

Wie is favoriete architectOf je favoriete gebouw? 

Mijn net verbouwde huis is mijn favoriete gebouw. Architect Chris Franken (voor zover mij bekend geen familie) is daarbij betrokken geweest en iedere keer als ik de sleutel in het slot steek maakt m’n hart een sprongetje van geluk, omdat het allemaal zo prachtig mooi is geworden. 

Neem contact op met Mignon