Marcel Fiers bureau FRANKEN

Wat is je leeftijd? 

Ik ben van 1965. Ik ben geboren en getogen in Bladel, maar sinds 1999 woon ik met mijn gezin in Arendonk, in België. 

Wat is je burgerlijke staat? 

Ik ben getrouwd met Yvonne. We hebben twee kinderen, een zoon en een dochter, waarvan de laatste al het huis uit is.  

Wat zijn je specialisatie bij bureau FRANKEN 

Omdat ik 10 jaar projectmanager/ directievoerder ben geweest bij een zorginstelling weet ik veel over huisvesting, onderwijs en zorg voor gehandicapten, met name doof-blind. Verder ben ik van plan me de komende tijd te verdiepen in de materie van bouwpathologie. Daarnaast volg ik de wetgeving voor de bouw op de voet. 

Wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent? 

Als ik niet aan het werk ben dan lees ik klassieke literatuur en doe ik aan kunstschilderen (maar stel je daar niet al te veel bij voor). Verder ben ik ook bezig met het bouwen van houten modelzeilschepen. Ook fiets ik veel en werk graag in de tuin. 

Wat is je favoriete band/muziekstijl? 

Ik heb een zeer eclectische muzieksmaak. Van rock (Queen) tot Italo-disco en van funk tot electro-pop. Maar ik houd ook van klassiek. Vooral van polyfonische koormuziek. Wat door mijn speakers schalt hangt af van mijn stemming. 

Wat is je favoriete vakantieland? 

Ik ben een enorme fan van Italië. Intussen heb ik 13 jaar een cursus Italiaans gevolgd en en kan ik mij goed verstaanbaar maken in Italië. We gaan er dan ook zo vaak mogelijk naartoe. Daarnaast verzamel ik Italiaanse arthouse films en bewonder de Italiaanse kunstenaars. Ik ben eigenlijk in alles wat met het land te maken heeft geïnteresseerd. Als ik in Italië kom dan voelt het alsof ik thuiskom. 

Wat is je favoriete stad? 

Dat is natuurlijk Rome. Deze stad is doordrenkt van cultuur en geschiedenis. Het is voor mij onwerkelijk om bijvoorbeeld over de Via Appia te lopen of door het Colosseum en me te realiseren wat daar is gebeurd en wie daar allemaal hebben rondgelopen. 

Wie is favoriete architect? 

Dat is zonder twijfel Frank-Lloyd Wright. Bijna elk gebouw van zijn hand is zo precies in evenwicht. Alles wat hij laat zien spreekt van een geweldig vakmanschap en natuurlijk talent voor vormgeving. 

Contact met Marcel?