Karel Franken bureau FRANKEN

Karel Franken

Leeftijd

Ik ben in 1966 geboren.

Burgerlijke staat

Getrouwd met Dorien.

Kinderen

Samen met Dorien heb ik drie kinderen. Sophie, Sara en Thomas. Ze zijn alle drie de wijde wereld ingetrokken en wonen niet meer thuis.

Specialisatie

Ik ben speciaal bij bureau FRANKEN, omdat ik het bedrijf een kleine 20 jaar geleden begonnen ben. Buiten dat is mijn specialisatie “vertalen”. De taal van de klant (consument),  de taal van de gebouweigenaar, de taal van de bouwvakker, de taal van de professional, de taal van de bestuurder, de taal van de politiek, de taal van de wetgever, de taal van de cultuursector en de taal van het geluid (akoestiek). Het zijn talen die ik voldoende beheers en begrijp om te vertalen naar anderen, zodat mensen en organisaties elkaar gaan begrijpen. Hierdoor kan er gedragen besluitvorming plaatsvinden, zodat mooie dingen mogelijk worden gemaakt. Ik hou van mijn vak. Vooral het creëren, het mogelijk maken en het mooier maken van projecten.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Als ik niet aan het werk ben, ben ik altijd bezig. Ik houd van muziek, mijn tuin, de natuur, reizen, bouwen, plannen maken en sporten. Als ik niet aan het werk ben kom ik tijd tekort. Ook als ik aan het werk ben kom ik tijd tekort. Vooral voor de leuke dingen die in mijn werk aan de orde zijn. Ik weet nog goed dat ik als kind dacht: “hoe leuk zou het zijn als je niet hoefde te slapen en al die tijd die er dan ontstaat kunt gebruiken.”

Favoriete band/muziek

Ik heb geen favoriete muziekstijl of band. Wel ben ik gefascineerd door muziek. Het verbaast me iedere keer weer dat er op basis van de overzichtelijke basisregels van (westerse) muziek zoveel verschillende stijlen en muziekstukken ontstaan. Voor mij is de leukste kant van muziek om het zelf te componeren.

Favoriete land

Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Het is heerlijk om daar in de binnenlanden rond te zwerven en dorpen en steden te zien ontwaken als de zon onder gaat.

Favoriete stad

Eindhoven is mijn favoriete stad. Het is mooi om te zien hoe Eindhoven zich in een ras tempo ontwikkelt tot een mondiale, multiculturele stad. Ik ga regelmatig naar inspirerende andere steden die al veel verder, groter en meeslepender zijn. Als ik dan weer terug ben in Eindhoven, sta ik weer met twee voeten op de grond en heb het gevoel dat ik in een stad ben waar ook ik onderdeel van uitmaak … Mijn bijdrage kan leveren.

Favoriete architect(en)

Dat zijn Frank Loyd Wright en Le Corbusier. Beide zijn puur en gestructureerd met hun werken omgegaan. Hun oeuvre laat een zoektocht zien naar vakmanschap, vernieuwing, inspiratie en visie.